Het Koninklijk Instituut voor de Eliten van de Arbeid

Het Koninklijk Instituut voor de Eliten van de Arbeid KIEA heeft als doel bijzonder verdienstelijke werknemers te huldigen voor hun betrokkenheid, hun knowhow en hun voorbeeldigheid. Het KIEA start een procedure op voor de selectie van laureaten in de sector van de apothekers en apotheekassistenten.

De naam van de organisatie en de terminologie klinken vast oubollig maar de inhoud en de doelstelling zijn dat niet. Waarom zouden ziekenhuisapothekers, die dagelijks het beste van zichzelf geven en het beroep van ziekenhuisapotheker promoten door hun professionele en wetenschappelijk ingesteldheid, geen officiële erkenning mogen krijgen? Waarschijnlijk vinden we het maar normaal dat we ons beroep zo goed mogelijk uitoefenen, maar een schouderklop, applaus of erkenning van collega’s kan motiverend en hartverwarmend zijn.

Het KIEA start dus een procedure op voor de toekenning van Laureaat van de Arbeid met een bronzen, zilveren of gouden ereteken. Kandidaturen moeten voor 31 mei 2021 ingediend worden. Iedereen van de sector kan een kandidatuur indienen; je kan jezelf inschrijven of iemand anders.

Op zondag 24 oktober 2021 zullen de laureaten gehuldigd worden, al dan niet virtueel, tijdens een plechtigheid op de Pharmanology beurs.

Meer informatie over het KIEA en het inschrijvingsformulier vind je via de volgende linken: www.iret-kiea.be