VZA heeft een nieuwe website

Een website ontwikkelen duurt soms langer dan een vaccin ontwikkelen, dat is een van de lessen uit 2020. Toch komt aan elk wachten een eind: sinds enkele minuten geleden staat onze nieuwe website online! De officiële lancering was op ons evenement DVZA 2021, live gestreamd vanuit Schelle. Hieronder vind je alle belangrijke info in een notendop.

Waarom hebben we een nieuwe website?

Het antwoord op deze vraag is vrij evident. Onze vroegere website kon dringend een update gebruiken, zowel op visueel als op functioneel vlak. Zo was zij niet aangepast aan onze toestellen anno 2021. Iedereen loopt vandaag de dag met zijn mobiele telefoon in de hand, maar een mobiele versie was er helaas niet. Dat is vanaf nu verleden tijd. Jullie krijgen een website die gebruiksvriendelijk is op elk platform!

Daarnaast wilden we een nieuwe website ontwikkelen om de interne werking van onze vereniging naar een hoger niveau te tillen. Bij het uittekenen van de krijtlijnen hebben we getracht vele logistieke en administratieve processen te digitaliseren en/of te automatiseren. Hieronder vind je een aantal concrete voorbeelden:

 • Het ledenbestand wordt vanaf nu volledig beheerd op de website. Hierdoor dien je dus niet meer ons secretariaat te contacteren bij wijziging van bepaalde gegevens, bijvoorbeeld bij verandering van werkgever. Je kan dit nu snel en eenvoudig zelf aanpassen. De vereniging beschikt zo over de meest actuele gegevens. Het is dus een win-win.
 • Werkzoekenden en ziekenhuizen kunnen respectievelijk hun cv's en vacatures makkelijk zelf opladen via online formulieren in plaats van alle informatie door te mailen.
 • Bedrijven kunnen binnenkort zelf hun meldingen plaatsen in plaats van te mailen. Uiteraard wordt deze eerst intern nagekeken voor publicatie.

Met al deze aanpassingen willen we de totale werklading van onze secretariaatsmedewerkers verlichten en het mailverkeer reduceren. Verder wilden we graag enkele vernieuwingen doorvoeren:

 • Aanwezigheid op fysieke bijeenkomsten willen we in de toekomst graag registreren via een eID-reader, een praktijk die bij andere vereniging al ingeburgerd is. Hiervoor vragen wij alle gebruikers om hun rijksregisternummer in te vullen in hun profiel.
 • De gegevens van deze eID-reader zullen opgeladen worden op de website. Deelnemers aan onze bijscholingen kunnen vervolgens zelf hun aanwezigheidsattest downloaden en digitaal bewaren voor hun aanvraag tot erkenning. Binnenkort wordt het zelfs mogelijk om een overzicht van alle bijscholingen te bekomen van een bepaalde periode.

De functionaliteiten rond eID-reader en bedrijfsmeldingen zullen in de loop van 2021 uitgerold worden. Ik hou je graag op de hoogte!

Hoe kunnen we inloggen op de nieuwe website?

Je wachtwoord voor de oude website zal niet werken. Via volgende procedure kan je gemakkelijk een nieuw wachtwoord instellen:

  1. Surf naar http://vza.be/user/password en vul je @vza.be adres in.
  2. Je ontvangt een mail met daarin jouw gebruikersnaam en een link waarmee je onmiddellijk op je profiel terechtkomt. Zo kan je direct een nieuw wachtwoord instellen en je profiel vervolledigen.
  3. Gebruik je gebruikersnaam en je nieuwe wachtwoord om de volgende keer in te loggen. Inloggen via @vza.be e-mailadres is dan niet meer mogelijk.

Bij stap twee vragen we aan elk lid om zijn/haar gebruikersprofiel te vervolledigen. Zo hebben we direct alle gegevens voor je lidmaatschap bij VZA, BVZA en EAHP. 

Goed om te weten: onze nieuwe mailsetup!

De afgelopen jaren doken er af en toe problemen op met onze mailinglijsten. Een van de pijnpunten was het gebruik van de individuele @vza.be adressen (zoals yelle.thomas@vza.be). Daardoor heeft VZA besloten om deze @vza.be adressen af te schaffen. Onze mailinglijsten zoalsziekenhuisapothekers@vza.be blijven wel bestaan. Ons mailsysteem is volledig geïntegreerd in de nieuwe website. Vanaf maandag 15/02/2021 zullen de uitgaande mails rechtstreeks naar je voorkeurs e-mailadres gestuurd worden in plaats van naar je @vza.be adres.

Concreet: wat betekent dit voor jou?

  • Mails versturen
   • Je kan blijven sturen naar de gebruikelijke mailinglijsten.
   • Ben je op zoek naar een bepaalde collega? Zoek de gegevens van die persoon op in het onderdeel ‘Collega’s’. Daar vind je alle informatie die je zoekt.
  • Mails ontvangen
   • Wil je jouw VZA-mails op hetzelfde e-mailadres ontvangen? Dan hoef je niets te doen!
   • Wil je jouw VZA-mails op een ander e-mailadres ontvangen? Vanaf nu kan je eenvoudig je voorkeurs e-mailadres aanpassen op je gebruikersprofiel. Let op: je zal jouw mails pas ontvangen op dit e-mailadres vanaf 15/02/2021. Aanpassingen na 15/02/2021 worden onmiddellijk doorgevoerd

Ik hoop dat jullie nieuwsgierigheid geprikkeld is! Kijk gerust rond en veel plezier!

Met vriendelijke groet,
Yelle Thomas

Recente nieuwsberichten